Sörgyári capriccio Kongóban

Kongói Demokratikus Köztársaság, Kinshasa – A Heineken több százmillió dolláros beruházást tervez Kongóban. Az ország népessége folyamatosan növekszik és minden jel arra utal, hogy egyre nagyobb az igény a sörre.

 

 A Heineken 400 millió dolláros beruházást tervez a kongói Bralima sörfőzdében, amelynek többségi tulajdonosa. A Bralima sörgyár 1923 óta működik. A Heineken 1986-ban szerezte meg a céget. A Bralima igazgatója elmondta, hogy a Heineken 250 millió dollárt költene a bővítésre, 150 millió dollárból pedig új eszközöket és berendezéseket szerezne be. A beruházásra nagy szükség van azért, hogy lépést tudjanak tartani az ország folyamatosan növekvő népességével és az ezzel párhuzamosan bővülő fogyasztói igényekkel. 67 millió „szomjas” embert kellene ellátnia a gyárnak.

 Kongóban komoly problémát jelent az infrastruktúra hiánya. Utak nincsenek, ami vannak, azok többnyire járhatatlanok. A belföldi szállítást gyakran hajókkal és repülőgépekkel oldják meg. Ezzel az a gond, hogy felveri az árakat. A Heineken ennek ellenére bízik a beruházás sikerében és gyors megtérülésében.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez