Hidegzuhany – sztrájkra készülnek a benini vizes szakszervezetek

Benin, Cotonu – Sztrájkot hirdettek a vizes szakszervezetek Beninben. 24 órára teljesen leállnak, egyáltalán nem lesz vízszolgáltatás. Az érdekképviseletek készek keményebb eszközöket is bevetni.

 

Az érdekképviseletek szerint mostanra a Soneb, a benini állami vízművek egy sziget lett a társadalomban, ahol leginkább a vállalat elnökének a szeszélye határozza meg a cég működését. A dolgozói elégedetlenség hosszú panaszlistát eredményezett. A cégben működő négy szakszervezet követeli a vállalati egészségügyi ellátás azonnali és feltétel nélküli visszaállítását, három napon belül új kollektív szerződés kidolgozását. A dolgozók szerint világossá kell végre tenni a cégen belüli karrier lehetőségeit, és halaszthatatlan a munkaköri leírások rendezése is. A szakszervezetek a most bejelentette 24 órás sztrájk eredménytelensége esetén készek újabb 48 órára leállni, és utána gördülő sztrájkkal addig folytatni az akciót, amíg a követeléseiket nem teljesítik.

A vízművek leállása jelentős gondokat okozhat az országban, ha az ígéreteknek megfelelően nem lesz minimális szolgáltatás, akkor néhány óra alatt minden megbénulhat Beninben.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez