Felszállásra kész Kelet-Afrika első fapados légitársasága

Tanzánia, Uganda, Kenya –  Már lehet jegyet venni a Fastjet légitársaság járataira Dar Es Salamban. A legolcsóbb jegy 32 ezer tanzániai shilling, ez kb. 13 angol fontnak felel meg. Ehhez jön természetesen a csomagdíj és a repülőtéri illeték. Egyelőre  belföldi járatokat hirdetnek és Tanzániából Ugandába és Kenyába lehet repülni.

Afrikában átlagosan négyszer olyan drága a repülés, mint Európában.
A legnagyobb gondot a repülés biztonsága jelenti, e téren még nagyon sok a tennivaló mind a repülőtereken, mind a repülőgépek karbantartása terén. Afrikában az út és vasúthálózat igen elavult, ezért a fapados repülés maximális előnyt jelenthetne, de a nagyon rossz biztonsági feltételek miatt csak lassú fejlődés várható.
A Fastjet, a Nagy Britanniában és Írországban működő EasyJet tulajdonosának vállalkozása, de attól függetlenül kíván működni, hiszen a feltételek Afrikában egészen mások.”Jelképünk a szürke papagáj sokkal tovább él Afrikában, mint másutt, így bízunk benne, hogy a jövőnk hosszú távra garantált.”- jelentette ki a fapados légitársaság főnöke Dar Es Salamban, ahol már árusítják az első fapados jegyeket, forradalmasítva a repülést Afrikában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez