Magán kezdte a pénzügyi megszorítást Malawi elnök asszonya

Malawi, Blantyre – Joyce Banda bejelentette, hogy 30%-kal csökkenti a fizetését. A dél-afrikai országban egyébként nemrég takarékossági intézkedéseket vezettek be. Malawi a világ egyik legszegényebb országa, amely elsősorban külföldi segélyekből és támogatásokból tartja fenn magát.

Az elnök így szeretne személyesen is hozzájárulni ahhoz, hogy a megszorítások ne csak fájdalmasak, hanem eredményesek is legyenek. A kabinet tagjainak fizetését viszont nem csökkentette. A minisztereire hagyta a döntést. Hamarosan az elnöki repülőgépet is eladják, a gépet még Bingu Wa Mutharika államfő rendelte, ami hatalmas felháborodást váltott ki az országban. Banda elnök asszony, miután hatalomra került kijelentette, hogy soha nem fog utazni ezzel a repülővel és ezt az ígéretet be is tartotta. Szerinte ugyanis pénzkidobás volt a repülőgép megvásárlása.

Joyce Banda áprilisban került hatalomra, miután váratlanul meghalt Bingu Wa Mutharika.  Mutharika idején Banda alelnök és egyben az elnök első számú riválisa volt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez