Kakaókonferencia „ Kakaóországban”

Elefántcsontpart, Abidzsán – A kakaó lesz a főszereplő a világ legnagyobb kakaótermelő országában. Első alkalommal rendeznek világtalálkozót a kakaóiparban, amely a szervezők szerint jelentős kihívásokkal küzd.

Több mint ezer résztvevőt várnak Elefántcsontpart gazdasági fővárosába, hogy megoldást találjanak a kakaóipart sújtó problémákra. Nem csak kakaó termesztők, de csokoládégyárosok és a fogyasztói szervezetek is képviseltetik magukat a négynapos konferencián és kiállításon.
A szervezők szerint a kakaóipar válsághoz közelít. Elöregedő gazdák és elöregedő ültetvények jellemzik manapság a kakaóipart. Ennek következményeként a minőség is romlik, a kártevők elleni védekezés is vesztett korábbi hatékonyságából. Tovább rontja a helyzetet, hogy az ültetvények trágyázására sem jut mindig, mindenhol elegendő pénz, ami aztán a termésmutatókon is meglátszik. A konferencián elsősorban ezekre a kihívásokra keresnek választ. A legfontosabb cél egy az iparágat megerősítő nemzetközi terv kialakítása, amit aztán országos, regionális szintre is le lehet majd bontani, meg lehet valósítani.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez