Al Shabab lázadókat végeztek ki Mogadishuban

A kivégzést vasárnap hajtották végre a fővárosi Rendőr Akadémia kiképzőtelepén.

Három feltételezett al Shabab lázadót ítélt halálra a szomáliai katonai törvényszék. Két lázadót civilek meggyilkolásában talált bűnösnek a bíróság, míg a harmadik személyt azzal vádolták meg, hogy részt vett az elnöki palota ellen végrehajtott támadásban július 8-án. Abdirahman Turayare a törvényszék vezetője az ítélet meghozatala után elmondta, hogy nincs kegyelem azoknak, akik civileket ölnek meg. A katonai törvényszék vezetője azt is mondta, hogy mostantól mindent megtesznek annak érdekében, hogy elfogják és felelősségre vonják a terroristákat az országban.

A szomáliai központi vezetés több mint 20 éve képtelen rendet tenni és kiterjeszteni hatalmát az ország egész területére. A kormány ezért nemrég hajtóvadászatot indított a lázadók és szövetségeseik ellen, hogy végre rendet teremtsenek az országban. Az akciókhoz az Amisom békefenntartók is csatlakoztak.

Nemzetközi civil szervezetek azonban elítélik a szomáliai katonai bíróság tevékenységét, mivel szerintük a bírák nem tartják tiszteletben az emberi jogokat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez