Orrszarvúk nélkül maradhat Dél-Afrika legnagyobb nemzeti parkja

A Kruger Nemzeti Park vezetése fontolóra vette, hogy befogják és elszállítják a parkban található összes orrszarvút, hogy megóvják őket az orvvadászoktól.

Dél-Afrikában az idén már több mint 560 orrszarvút lőttek ki illegálisan az orvvadászok, ezeknek a felét pedig a Kruger Nemzeti Parkban ejtették el. A Nemzeti Park szóvivője elmondta, hogy tehetetlenek az orvvadászokkal szemben, akik sokkal modernebb fegyverekkel és navigációs eszközökkel rendelkeznek, mint a vadőrök, akik ezért bottal üthetik a nyomukat. A park vezetése ezért azt tervezi, hogy evakuálják a parkban található összes orrszarvút annak érdekében, hogy megóvják őket az vadászoktól. Végleges döntés azonban még nem született a mentőakciók kivitelezéséről.

A Kruger Nemzeti Park Dél-Afrika legnagyobb és legrégebbi természetvédelmi területe, amely páratlan növényvilággal és állatállománnyal rendelkezik. A külföldi turisták körében is rendkívül népszerű hely, akik közül sokan azért utaznak el ide, hogy orrszarvút lássanak. Ezért komoly veszteséget jelentene a Nemzeti Park számára, ha az orrszarvúkat el kellene szállítani.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez