Hajsza a fehér özvegy után

Afrikai titkosszolgálatok egybehangolt akcióval próbálják meg elfogni azt az iszlámra áttért brit nőt, aki fehér bőre miatt kiérdemelte a fehér özvegy nevet. Első férje a londoni metróban robbantotta fel magát- 26 embert ölt meg- Allah nevében. Második férje fanatikus prédikátor.

Mindig olyan férfiról álmodtam, aki hajlandó mindent feláldozni Allahért! Hajlandó arra is, hogy terrorista legyen, terrorizálja a hitetleneket!- írta naplójában a brit nő, aki az érettségi után tért át az iszlámra. Megismerkedett egy ugyancsak brit állampolgár iszlamista aktivistával, akihez férjhez ment és két gyermeket szült neki. 2005.július 7-én a férfi felrobbantotta magát a londoni metróban. Az asszony a gyerekekkel együtt Dél-Afrikába menekült. Ott ismerkedett meg második férjével, a fanatikus dzsihád prédikátorral. Aztán Kenya következett. Sokan látni vélték Nairobiban, amikor az Al Shabab elfoglalta Afrika legnagyobb bevásárló központját. Az iszlamista szervezet cáfolt: sosem küldünk nőket a frontra!- állította az Al Shabab. A képek ugyanakkor mutattak egy elfátyolozott nőt Nairobiban a bevásárló központ közelében ahol Kalasnyikov géppisztolyát lóbálta. 67 ember maradt a romok alatt a terrorakció után

Mombaszában ő bérelt házat a terroristáknak, akik merényleteket hajtottak végre turisták és mérsékelt muzulmán vezetők ellen. A terrorelhárítás épp ettől tart: a most 29 éves brit nő bizalmat kelt, mert senki sem képzeli, hogy terrorista lehet. Márpedig most az iszlamista terror nagy csapásra készül a nemzetközi légiforgalom ellen. Ebben a harcban hasznos lehet a fehér özvegy, akár mint szervező, akár mint öngyilkos merénylő. A CIA és a brit titkosszolgálat is segíti az afrikai terrorelhárítókat a fehér özvegy elleni hajszában. Nekik is létérdekük, hogy horogra kerüljön Afrika legveszélyesebb fehérbőrű terroristája, aki szabad idejében békés családanya. Különben viszont mindenre elszánt terrorista, aki kész terrorizálni a hitetleneket Afrikában vagy bárhol másutt a világon.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez