Nagyon veszélyes most Kenyában tartózkodni

A kenyai kormány arra kérte a lakosságot, ha tehetik akkor kerüljék el a nyilvános helyeket és inkább otthon nézzék a labdarugó-világbajnokság hátralévő mérkőzéseit. Közben az amerikai nagykövetség jelezte, hogy a rossz biztonsági helyzet miatt csökkentik a nagykövetségen dolgozó diplomatáik létszámát.

Kenyában már egy jó ideje fokozott biztonsági intézkedések vannak érvényben, de a hatóságok egyszerűen képtelenek megakadályozni, illetve megelőzni a merényleteket az országban. A Mpeketoniban történt véres mészárlás után a kenyai belügyminisztérium arra kérte a lakosságot, hogy kerüljék el a szabadtéri szórakozóhelyeket, éttermeket és bárokat. A biztonsági szervek ugyanis jelezték, hogy a zsúfolásig megtelt szórakozóhelyek potenciális célpontok lehetnek a terroristák és más bűnüldöző csoportok számára. A kenyai kormány gyakorlatilag elismerte, hogy a szigorú biztonsági intézkedések ellenére sem tudják garantálni ezeknek a helyeknek a védelmét, ezért a futball szurkolóknak is azt tanácsolják, hogy inkább otthon nézzék a brazíliai VB hátralévő mérkőzéseit.

A rendkívül aggasztó biztonsági helyzet miatt az amerikai nagykövetség bejelentette, hogy több diplomatájukat más országokba helyezik át addig, amíg a helyzet nem javul Kenyában. Az amerikaiak attól tartanak, hogy a radikális iszlamista milíciák merényletet akarnak végrehajtani a külképviselet ellen. Az amerikai külügy figyelmeztetést is kiadott a terrorveszély miatt és arra kérték állampolgáraikat, hogy lehetőleg kerüljék el az országot.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez