Dreamlinerek Afrikában – az etióp légitársaság repül majd a legmodernebb Boeingekkel

Etiópia, Addisz-Abeba – A Boeing cég hamarosan leszállítja az etióp légitársaságnak, az új 787-es Dreamliner utasszállító repülőgépeket. Az etiópok lesznek az elsők Afrikában, akik a Boeing legmodernebb gépeit használják.

A Boeing augusztus 14-én adja át Seattle-ban  a megrendelt gépeket az etióp légitársaságnak. Az új gépek   augusztus 17-én érkeznek  Addisz-Abebába, miután a kötelező próbarepülésekkel végeztek. Az etióp légitársaság összesen 10 darab 787-es Dreamlinert  rendelt, amelyekkel a tervek szerint Kenyába, Nigériába, Ugandába, Dél-Afrikába, Zambiába és Zimbabwéba fognak majd repülni. Az etiópoknak leszállított, 270 utas befogadására képes gépeken  két osztályt alakítottak ki.    

 A Boeing 787-es Dreamliner repülőgépeket eddig csak két japán légitársaság állította forgalomba. A repülőgép azért különleges, mert 80%-ban kompozit anyagokból készült és jóval könnyebb, mint a  korábban gyártott utasszállítók. Ennek is köszönhetően a Dreamlinerek a legnagyobb hatótávolságú repülőgépek, amelyekkel 15700 km-t is meg lehet tenni, leszállás nélkül. A Boeing nagy hangsúlyt fektetett az  utastér kialakítására is és a gépeket a megszokottnál jóval nagyobb ablakokkal látták el. A világon jelenleg a Dreamliner a legtakarékosabb és egyben a leginkább környezet barát repülőgép.

Az Ethiopian Airlines  az afrikai kontinens egyik legrégibb és legnagyobb légitársasága, 62 nemzetközi járatot és 16 belföldi járatot üzemeltet. 2011 decembere óta pedig a Star Alliance tagja. Az Ethiopian Airlines állami tulajdonban van és az egyik legjövedelmezőbb légitársaság Afrikában.  

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez