Megöltek egy francia újságírónőt a Közép-afrikai Köztársaságban

Camille Lepage fotóriporterként dolgozott az afrikai kontinens egyik legveszélyesebb országában. A holttestét francia katonák találták Bour régióban.

A 26 éves újságírónő számos nemzetközi civilszervezetnek és hírügynökségnek készített anyagokat, köztük a BBC-nek is. A francia katonai misszió közleményben tudatta, hogy Lepage holttestét egy autóban találták meg, miután feltartóztatták az anti-Balaka keresztény milícia konvoját Bour régióban. A francia elnöki hivatal jelezte, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy felkutassák és felelősségre vonják az újságíró nő gyilkosait.

Lepage halálának körülményeiről nem sokat tudni. A legutóbbi információk szerint a kameruni határnál dolgozott, amikor megölték. Lepage két hete jelezte, hogy az anti-Balaka milícia embereivel utazik Berberatiba, ahol a Seleka iszlamista milícia emberei 150 embert mészároltak le még márciusban.

A Közép-afrikai Köztársaságban több mint egy éve tart a véres polgárháború a keresztény és a muszlim milícisták között. A biztonsági helyzet rengeteget romlott az országban, ahol 7000 békefenntartó próbál rendet tenni, de hiába.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez