Vérfürdő egy etióp buszjáraton

Kilenc embert lőttek le ismeretlen fegyveresek egy távolsági buszjáraton Etiópia nyugati részén. Az afrikai ország kormánya szerint az elkövetők éppúgy lehettek etióp felkelők, mint a szomáliai al-Shabaab terrorszervezet emberei.

Golyózáport zúdítottak utasokkal teli autóbuszra ismeretlenek Etiópiában, s megöltek kilenc utast, további hetet pedig megsebesítettek – közölte szerdán az etióp kormány szóvivője.

A buszon összesen 29-en voltak a vezetővel együtt. A támadás egy távolsági járatot ért Etiópia nyugati részén, a szudáni határ közelében kedd este. Egyelőre semmilyen szervezet nem vállalta magára terrortettet.

Az afrikai ország kormánya szerint az elkövetők éppúgy lehettek etióp felkelők, mint a szomáliai al-Shabaab terrorszervezet emberei, akik kapcsolatban állnak az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal. Utóbbiak azért jöhetnek szóba, mert Etiópia katonákat küldött a szomszédos Szomáliába az al-Shabaab elleni harc támogatásához.

Nem ez lenne a terrorszervezet első akciója Etiópiában. Tavaly novemberben két szomáliai terrorista felrobbantotta magát Addisz-Abebában. Az eset szerencsésnek mondható, mert csak magukkal végeztek és véletlenül. A két férfi arra készült, hogy futballmérkőzésen robbantja fel magát a tömeg közepén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez