Megöltek egy radikális imámot Kenyában

Testőrével együtt lőtték le Abubkr Serif Ahmedet, akit a kenyai hatóságok azzal vádoltak, hogy ő az iszlamista Al Shabab fő propagandistája Kenyában.

A mombaszai Musa mecset a radikális iszlám központja Kenyában. Abubakr Serif Ahmed már a harmadik imám, akit titokzatos körülmények között megöltek. Az elsőt 2012-ben, a másodikat 2013 októberében lőtték le- ismeretlen gyilkosok. Az Al Shabab szerint a kenyai titkosszolgálat végezte el a piszkos munkát, és tette el láb alól a radikális imámokat.
A Musa mecset nagy toborzó központ volt, sok fiatal vált ott az iszlamista fegyveres csoportok tagjává. Az Al Shabab az Al Kaida észak-kelet afrikai képviselőjének tekinti magát. Ezért a mombaszai Musa mecset a CIA figyelmét is felkeltette. A most megölt imám szerepelt az ő listájukon is. Az Al Shabab szabályos háborút folytat Kenyában. Legutóbb Mombasza mellett egy keresztény templomban hat embert öltek meg. Tavaly Nairobiban elfoglalták Afrika egyik legnagyobb bevásárló központját. 67 halottja volt a terrorakciónak Kenya fővárosában.
Az Al Shabab azért indított bosszúhadjáratot Kenya ellen, mert az Afrikai Egységszervezet kérésére kenyai csapatok bevonultak Szomáliába, hogy véget vessenek a polgárháborúnak. Az Al Shabab kiszorult a városokból Szomáliában, de bosszúból rendszeresen terrorakciókat követ el Kenyában.
A most lelőtt radikális prédikátor tagadta, hogy kapcsolatban állna az Al Shabab-bal vagy más iszlamista szervezettel. Csak annyit mondott magáról a kenyai imám: ” én igaz muzulmán vagyok!”…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez