Csaknem 100 ezer dolláros végkielégítés a képviselőknek Tanzániában

Országos felháborodást váltott ki Tanzániában, hogy a parlament képviselői, akiknek a mandátuma lassan lejár, szép csendben 98 ezer dolláros végkielégítést szavaztak meg maguknak Afrika egyik legszegényebb országában.

A tanzániai parlament 375 képviselője 247%-al emelte a végkielégítés összegét 2010-hez képest, amikor a távozó honatyák szintén jelentős összeget szavaztak meg saját maguknak. Ebből a pénzből már egy kórházat lehetne építeni!- írta egy újság. Különösen az háborítja fel a közvéleményt, hogy a képviselők titokban döntöttek a csaknem 100 ezer dolláros végkielégítésről, és a sajtó csak jóval később tudta erről tájékoztatni a közvéleményt. Érdekes, hogy a parlamenti pártok, melyek máskor mindig készek arra, hogy egymás torkának ugorjanak, teljes egyetértésben hallgattak a 98 ezer dolláros végkielégítésről, amely valóságos vagyon Tanzániában. Annális kínosabb az ügy, mert a parlamenti képviselők díjazása már amúgyis magas: 7000 dollár a havi fizetés!

 

Ezen kívül még évi 22000 dolláros jelenléti díjat kapnak a képviselő urak és hölgyek, azért, hogy méltóztatnak befáradni a munkahelyükre, a parlamentbe. Ehhez képest már szinte szót sem érdemel, hogy évente még 13 ezer dollár jár nekik fejenként költségtérítés címén. Vagyis a parlament valóságos aranybánya a képviselőknek. De hogy áll az ország? Tanzánia államadóssága meghaladja a 25 milliárd dollárt, az ország lakosságának több mint a fele a szegénységi küszöb alatt él. Ilyen körülmények között érthető, ha a közvélemény felháborítónak találja: a parlamenti képviselők 98 ezer dolláros végkielégítést kapnak a ciklus végén Tanzániában, Afrika egyik legszegényebb országában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez