Brazil szakemberek vizsgálják a mozambiki repülőgép roncsait

A brazil Embraer cég szakembereket küld Namíbiába, hogy megvizsgálják és kiderítsék mi okozta a mozambiki LAM légitársaság pénteken lezuhant repülőgépének a tragédiáját. A brazil gyártmányú Embraer 190-es típusú utasszállító repülőgép fedélzeten összesen 33-an tartózkodtak. A zuhanást senki sem élte túl. A mozambiki kormány nemzeti gyász rendelt el az országban.

A mozambiki légitársaság 2012 novemberében állította forgalomba a brazil-gyártmányú Embraer 190-es típusú repülőgépet. A légitársaság flottájának ez volt a legfiatalabb repülőgépe. A LAM jelezte, hogy tapasztalt pilóták vezették a lezuhant repülőgépet, amely a tragédia bekövetkeztéig összesen 2905 órát töltött a levegőben. Arról még nincsenek pontos információk, hogy mi okozta a repülőgép vesztét. A mozambiki légügyi hatóság korábban azt jelentette, hogy a rossz időjárási viszonyok okozhatták a tragédiát. A namíbiai mentőegységeknek sikerült megtalálniuk a repülőgép kulcsfontosságú adatait tartalmazó fekete dobozát. A brazil Embraer cég közben jelezte, szakértőket küld Namíbiába, hogy megvizsgálják a repülőgép roncsait. A nyomozásba amerikai, angolai, mozambiki és namíbiai szakemberek is részt vesznek.

2011-ben az Európai Unió tiltólistára helyezte a LAM-ot, ami azt jelenti, hogy a légitársaság repülőgépei nem repülhetnek be az EU légterébe. Az EU azzal indokolta a döntést, hogy a légitársaság nem tartja be a szükséges biztonsági intézkedéseket. A LAM fennállása óta a mostani volt a legsúlyosabb repülőgép szerencsétlensége.

AcidenteAviaoNamibia

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez