Szerettük volna bemutatni, hogy az Afrikai-Magyar Egyesület csapata nemcsak dobolásban és ismeretterjesztésben, de kolbászkészítésben is ott tud lenni a topon. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy be is zsebeltünk egy díjat – mutatta büszkén az afrikai csapat trófeáját az egyesület elnöke, Balogh Sándor, majd hozzátette: minden bizonnyal jövőre is indulni fognak a megmérettetésen.
{youtube}sgUIEfo_gR4{/youtube}
Bár nagyon jól ismerem az afrikai és a magyar kolbászokat, még soha életemben nem készítettem! Épp ezért hatalmas élmény volt, ahogy együtt daráltuk a húst és töltöttük a kolbászt, még ha kicsit ügyetlenek voltunk is – mosolygott a tanzániai származású Mhagama Péter, aki a húsdaráló mellett a konga dobbal is jól bánik. A fekete kontinens mellett Ázsia is harcba szállt a legjobb kolbásznak járó díjért, a thaiföldi csapat ugyanis igazi pikáns csemegével próbálta levenni a lábáról a zsűrit.
A kolbászkészítés folyamata mindenhol megegyezik, de mi trópusi országként gyógynövényeket és zöldségeket is használunk a sertéshús mellett – tudtuk meg Sompong Sanguanbuntól, Thaiföld budapesti nagykövetétől, aki szerint rengeteg embert vonz be a kolbászfesztivál mind az országból, mind a határon túlról.