Az erőszakszervezetek tagjai erőszakoskodnak Angolában?

Angolai emberjogi szervezetek szerint az erőszakszervezetek tagjai szereptévesztésben vannak. Rossz helyen, nem a megfelelő emberek ellen és nem tisztességes célokért alkalmaznak erőszakot.

 

Az angolai emberjogi szervezetek koalíciója elítélte a rendőrség rendkívül erőszakos és gyakran brutális fellépését a civilekkel szemben. A 20 szervezetet tömörítő koalíció jelezte, hogy az elmúlt hónapokban jelentősen megszaporodtak a rendőrségi túlkapások az országban. Az erőszakszervezetek gyakran túlzott erőt alkalmaznak békés tüntetők, újságírók, utcai árusok, ellenzéki aktivisták és a civil szervezetek munkatársai ellen. A koalíció szerint az angolai rendőrök „embertelenül” és „kegyetlenül” végzik a munkájukat.

Angolában nemrég hatalmas felháborodást váltott ki egy kiszivárogtatott videó, amely felkerült az internetre is. A felvétel egy luandai börtönben készült, jól látható, hogy a rendőrök és néhány tűzoltó súlyosan bántalmaz, illetve megaláz néhány rabot.  A belügyminiszter a videó felvétel megjelenése után vizsgálatot rendelt el, de konkrét intézkedések nem történtek az ügyben.

Angolában egy évtizede ért véget a rendkívül véres és hosszúra polgárháború, amely rengeteg halálos áldozattal járt. A polgárháború után az ország gazdasága az olajnak köszönhetően rohamléptekkel növekszik, de ennek ellenére a lakosság jelentős része szegénységben él. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez