Levágott fejjel üzentek a kenyai rendőrfőnöknek

A rettenetes küldeményt Nairobiban, egy dobozban, a rendőrség központja előtt, egy virágágyásban találták meg. A feladók nem hagytak kétséget afelől, hogy kinek szánták a csomagot.

Kavuludi, te leszel a következő- ezt az üzenetet találták a dobozban, amelyben a levágott emberi fejen kívül két emberi kéz is volt. A fenyegetés egyértelmű, és mint a BBC jelentette, valószínűleg azzal magyarázható, hogy sokaknak nem tetszenek azok a reformok, amelyeket a címzett indított el a rendőrségnél.

Johnston Kavuludi egy évvel ezelőtt kapott megbízást arra, hogy alakítsa át a rendőrséget, amelynek tagjai nem állnak mintarendőrök hírében. Egyes híresztelések szerint ez az egyik legkorruptabb testület a régióban. A reform megindításának másik oka pedig az volt, hogy a rendőrség öt évvel ezelőtt nem tudta megfékezni a választások után kirobbant zavargásokat, amelyekben becslések szerint ezer ember vesztette életét. Lapértesülések szerint a fej és a kezek ahhoz az emberi torzóhoz tartozhattak, amelyet nemrég fedeztek fel Nairobi külterületén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez