Átrendeződő turizmusipar Tunéziában

Június végéig 2,6 millió turistát fogadott Tunézia. Ez az egy évvel ezelőtti adathoz képest 4,8 százalékos növekedést mutat, viszont még mindig 9,8%-kal marad el a forradalom előtti adattól.

 A féléves összesítés szerint az is átrendeződik, hogy honnan érkeznek a turisták. Kevesebb volt az európai utas, mint a maghreb. Európából 1,1 millióan, az észak-afrikai országokból 1,4 millión látogattak Hannibal országába. Az európai turisták között is megtörni látszanak a hagyományok. Csökkent a franciák száma, bár még mindig ők a leggyakoribb vendégek, viszont dinamikusan emelkedik az orosz és a skandináv turisták száma, 51,6 illetve 30,2 százalékos volt a növekedés. A maghreb országok közül a Líbiából érkezik a legtöbb látogató, ők az összes beutazó 55 százalék teszik ki.

A turizmusból származó bevétel – amely a teljes nemzeti össztermék körülbelül tizedét jelenti minden évben – az első fél évben 0,2 százalékkal bővült 2012-höz viszonyítva, viszont a több mint 6 százalékkal kevesebb, mint a bázisnak tekintett 2010-es adat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez