Casablanca környékén sokfelé szőlőültetvényekben veszik el a tekintet. A mikroklíma rendkívül kedvez a boroknak, főleg a mediterrán vörösöknek, mint például a siraz, a cabernet-sauvignon, a merlot. Évente 400 ezer hektoliter bort érlelnek, ennek több mint fele kiváló minőségű. 85 százaléka helyben fogy el, a maradék megy exportra, elsősorban Franciaországba. A borvidékek közül egy nemzetközi eredetvédettséget élvez, 14 pedig helyi védettséget.
A minőségi változást az is jelzi, hogy tavaly megalakult a marokkói sommelier-k első szakmai szervezete, amelynek húsz tagja van.
Az Atlasz-hegység óceán felőli lejtőin már több mint 2500 év ismert a borkultúra. A marokkói bor akkor ért a csúcsra, amikor a terület spanyol és francia protektorátus alatt állt. A legnagyobb mennyiséget az 50-es években állították elő, évente 3 millió hektolitert. A legrégebbi, ma is használatban lévő borospincét 1923-ban egy belga cég építette. Az itt érlelt bor napjainkban is a legnagyobb helyi márkák egyike, nemes egyszerűséggel csak tüzes, férfias karakterűnek írják le.
A 2011-es adatok szerint a borból 128 milliós adóbevétele volt az államnak, az ágazatban 17-20 ezer ember dolgozik. Tavaly az iszlamista kormány megemelte a bor jövedéki adóját, de ez nem vette el a helyiek kedvét a fogyasztástól.