Az elnöki gárda parancsnoka irányította a vérengzést?

Legkevesebb 157 ember meghalt Conakryban, amikor a stadionban és környékén lemészárolták a tüntetőket. Több tucat nőt megerőszakoltak Guinea fővárosában.

Az eset még 2009-ben történt, de a helyi hatóságoknak nem volt sürgős, hogy kiderítsék: ki a felelős mindezért?! Az emberi jogok nemzetközi ligája viszont most közzétette a fő szervező nevét: Claude Pivi őrnagy, az elnöki gárda parancsnoka. Miniszteri rangja is van, hogy részt vehessen minden fontos tanácskozáson. 2009-ben ő irányította a gyilkoló különítményeket- állítja az emberi jogok nemzetközi ligája.

Claude Pivi a fegyveres erők kulcsfigurája: az előző junta idején is tagja volt a vezetésnek. Nem csoda, ha a helyi hatóságok nem nagyon sürgetik az ügy kivizsgálását, hiszen a rossznyelvek szerint az elnöki gárda parancsnoka ma fontosabb ember Guineában, mint akit őriz: az elnök! Bár az emberi jogok nemzetközi ligája most vádat is emelt Claude Pivi ellen, csekély a valószínűsége annak, hogy az elnöki gárda parancsnoka bíróság elé kerül. Sokkal valószínűbb, hogy úgy végzi majd, mint áldozatai: törekvő utóda golyót röpít a fejébe egy alkalmas pillanatban valahol Guineában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez