Lázadók a lázadók ellen a Közép-afrikai Köztársaságban

Közép-afrikai Köztársaság, Bangui – Fegyveresek támadtak meg egy települést az ország központi régiójában, hét embert megöltek és többeket megsebesítettek. Egy neve elhallgatását kérő katona azt mondta, hogy a támadók a Seleka koalíció harcosai voltak. A Seleka március végén vette át a hatalmat az országban, miután fegyveresei elüldözték Francois Bozize elnököt, aki ellen nemrég nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. 

 

0A katona azt mondta, hogy a fegyveresek Boucát támadták és a lövöldözés után legalább 20 otthont gyújtottak fel. A támadók fosztogattak is. A településen kitört a pánik, sokan az erdőben kerestek menedéket. Az ország központi régiójába egy hete érkeztek meg a Seleka fegyveresei, akik akkor azt mondták, hogy a civileket akarják megvédeni.

Közben az ország nyugati régiójában az FDC lázadó szervezet legalább 10 embert ejtett foglyul. A fegyveresek 1500 eurós váltságdíjat követeltek a túszok szabadon engedésért. Az AFP hírügynökség információi szerint a túszok többsége gyermek. A Közép-afrikai Népi Demokratikus Front (FDPC) korábban tagja volt a Seleka koalíciónak, de áprilisban kivált és hadat üzent az ország új vezetésének. A Seleka koalíció tagjaiból álló átmeneti kormány egy hónapja adott utasítást a hadseregnek, hogy számolja fel az FDPC-t. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez