Világ-, kontinentális és helyi sztárok a marokkói zenei fesztiválon

Marokkó, Rabat – Rekordszámú nézőt vonzott a Mawazine zenei fesztivál. Az idei, a 12-ik volt. A rendezvény egy hete alatt 2,5 millió nézőt számláltak meg a szervezők.

Rihanna, David Guetta és Taio Cruz pár név a világhírességek közül, Lotfi Busnak és Tamer Hoszni pedig Észak-Afrika menő zenészei, akik részt vettek a hétvégén véget ért zenei koncertsorozaton. A Mawazine fesztivál nemcsak a zenecsatornák által sugárzott könnyűzene marokkói parádéja, idevárják az afrikai, az arab országok legjobb előadóit is. Az idei fesztiválon minden korábbinál többen voltak, a szervezők záró sajtóközleménye szerint 2,5 millió nézőt vonzott az egyhetes programsorozat.

A fesztivált mindössze két apróság árnyékolta be. Az iszlamista képviselők azért tiltakoztak, mert szerintük a brit énekes Jessie J túl lengén öltözött, egy tüntetést pedig azért szerveztek, mert sokallták a fesztivál költségeit. Utóbbi megmozdulást a rendőrség feloszlatta, négy embert őrizetbe vettek, akiket a marokkói média szerint napokon belül elítélnek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez