Elfogták a francia katona terrorista támadóját

Franciaország, Párizs – A rendőrség őrizetbe vett egy 22 éves fiatalembert, akiről azt gyanítják, hogy ő próbálta meg elvágni egy katona torkát szombaton Párizsban. A gyanúsított “észak-afrikai külsejű ” fiatalember a rendőrség szerint kapcsolatban állt radikális iszlamista szervezetekkel.

 

Valls belügyminiszter megköszönte a rendőröknek, hogy ilyen gyorsan megtalálták a feltételezett tettest, aki valószínűleg iszlamista szervezet tagja. Jean-Yves Le Drian hadügyminiszter meglátogatta a kórházban a sebesült katonát és kijelentette: ” azért vált agresszió áldozatává a katona, mert a francia hadsereg egyenruháját viselte!”

Franciaország mali intervenciója után több iszlamista szervezet is megtorlással fenyegetett. Londonban két iszlamista terrorista a nyílt utcán lemészárolt egy katonát. Sokan Franciaországban párhuzamot vélnek felfedezni a két akció között, de Francois Hollande elnök szerint nem erről van szó! A francia államfő Addisz Abebában nyilatkozott, ahol részt vett az AfrikaiUnió ünnepi csúcstalálkozóján. Franciaországban mindenesetre a terrorista ügyekben illetékes ügyészség vizsgálja annak a 22 éves gyanúsítottnak az ügyét, aki megpróbálta elvágni egy francia katona torkát a La Defense negyedben, Párizsban. A katonát elengedték a kórházból és visszatért egységéhez, ahol 10 napos betegszabadságra küldték. A merénylet idején a katona egy terrorelhárító járőr tagjaként cirkált Párizs egyik forgalmas helyén ahol egy iszlamista fiatalember megpróbálta elvágni a torkát …

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez