Szabad a Kamerunban elrabolt héttagú francia család, melyet a Boko Haram ejtett túszul

Kamerun, Franciaország – A hírt a kameruni elnök kabinetfőnöke jelentette be. Nem sokkal később Biya elnök a közszolgálati rádióban megerősítette: a héttagú francia család szabad! A három felnőttet és négy gyereket Kamerun északi részén rabolták el a terroristák.

Február 25-én az iszlamista Boko Haram bejelentette: náluk vannak a francia túszok. A nigériai szervezet azt követelte, hogy a túszok szabadon engedése fejében bocsássák szabadon a Boko Haram szervezet tagjainak családtagjait Nigériában. Nőket és gyerekeket is fogva tartanak Nigériában “terrorista kapcsolat”gyanújával. A Boko Haram, amely iszlám államot akar bevezetni Nigéria északi részén, már több száz merényletet hajtott végre keresztény közösségek és állami intézmények ellen. Kamerunban egyszer már bejelentették, hogy a Boko Haram elengedte a francia családot, de később cáfolni kényszerültek a túszok szabadon bocsátását.
  Most viszont Párizsban a külügyminisztérium is megerősítette a jó hírt: a héttagú család szabad, biztonságban van és mind a heten egészségesek. Amint lehet, Franciaországba hozzuk őket!- mondta Laurent Fabius külügyminiszter arról a héttagú francia családról, mely február óta volt fogságban valahol Kamerun és Nigéria határa közelében, és amelyet most a nigériai iszlamista szervezet, a Boko Haram szabadon engedett.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez