Egy kanadai dzsihád harcos vezette az al Shabab rohamát a hétvégén Szomália fővárosában

Szomália, Mogadishu – Legkevesebb 30-an meghaltak a hétvégi akció során Mogadishuban, ahol az al Shabab iszlamista milícia újra bebizonyította: képes arra, hogy gyilkos támadást vezessen fontos intézmények ellen, akár a fővárosban is.

A Toronto Star szerint a kommandó főnöke egy torontói egyetemista, aki a Mahad Ali Dhore mozgalmi nevet viseli. Nem megerősített információk szerint egy másik kanadai és egy svéd dzsihád harcos is részt vett a hétvégi öngyilkos terrorakcióban. A Toronto Star úgy tudja, hogy Mahad Ali Dhore Toronto mellett nőtt fel, egyetemre járt, majd Szomáliába ment és ott négy éve dzsihád harcos. A lap idézi Omar Hammamit, a rappelő amerikai dzsihád harcost, aki arról ír a Twitteren: nemrég beszélt Mahad Ali Dhore-ral. Az Alabamaban született amerikai rapper az utóbbi időben bírálja az al Shababot, ám a kanadai kitart az iszlamista szervezet mellett: “Hagyd abba a bírálatot! Ha pedig erre nem vagy képes, akkor fogadd el a börtönt!”- mondta a kanadai amerikai dzsihád harcos kollégájának valahol Szomáliában.”Nem volt egy kellemes beszélgetés, mert tulajdonképp megfenyegett. Ő mindent elhisz, amit az al Shabab neki mond, és mindent megtesz, amit az al Shabab neki parancsol!”
   Kanadában nagy megdöbbenést keltett januárban, amikor kiderült, hogy az algériai gáztelep terrorista kommandójában ketten kanadai állampolgárok voltak. Mind a ketten meghaltak a terrorakció során, melyet az al Kaida egyik szakadár csoportja, a Mujao szervezett Algériában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez