Akcióban a francia Mirage vadászgépek Maliban-csatakerülő iszlamisták a hegyekben

Mali, Bamako – Francia vadászgépek mértek légicsapást az iszlamista lázadók egyik bázisára és raktárára. A két célpont Mali elhagyatott északi régiójában volt – jelentette a francia külügyminisztérium.

 

A francia vezetés szerint a mostani támadással sikerült elvágniuk a lázadók egyik utánpótlási vonalát. Laurent Fabius védelmi miniszter elmondta, hogy az iszlamisták vélhetően egy ideig nem jutnak majd felszereléshez, élelemhez, ami azt jelenti, hogy új utakat kell keresniük.  A vadászgépek Tessalit közelében csaptak le, hegyvidékes területen, ahol a lázadók átcsoportosíthatják erőiket. A francia és mali csapatoknak sikerült a jelentősebb városokat és településeket elfoglalniuk Északon.

Tessalit, amelynek környékén a francia vadászgépek légicsapást hajtottak végre, 200 km-re található Kidaltól. Tessalit stratégiai jelentőségű, a város az Adrar des Ifoghas hegység lábánál fekszik, ahova a feltételezések szerint visszavonultak a radikális iszlamisták. A radikálisok eddig nem bocsátkoztak komoly harcokba a franciákkal és a kormányerőkkel. A hegyvidékes terület jó búvóhely, nehéz feladat lesz kifüstölni a radikális iszlamistákat.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez