Gyilkos merénylet Mogadishu központjában

Szomália, Mogadishu – Egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a szomáliai főváros központjában – jelentette a rendőrség. A támadásban ketten meghaltak.

 

A merénylő egy robbanóanyagokkal teli gépkocsikban ült és a Maka al-Mukaram úton robbantotta fel magát. Az út mentén sok teaház található. A támadó egy építkezés közelében parkolt le.  A helyi hatóságok és szemtanúk szerint a merénylő az Afrikai Unió békefenntartó missziójának konvoját szerette volna megsemmisíteni. A detonáció akkor következett be, amikor az AMISOM páncélozott járművei elhaladtak a kocsi mellett. A merénylőn kívül, két civil is meghalt. Többen pedig megsebesültek. Nagy valószínűséggel az al Shabab szélsőséges iszlamisták állnak a merénylet hátterében. 

A Maka al-Muakaram útért egy éve véres harcokat vívtak a békefenntartók és az al Shabab lázadók, akik végül 2011. augusztusában kivonultak fővárosból. z Maka al-Muakaram úton lehet elérni a K4 kereskedelmi körzetbe és a Parlamentbe. A lázadók kivonulása óta a közbiztonság valamelyest javult a fővárosban, de az öngyilkos merényletek továbbra is gyakoriak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez