Dinnye vagy fokhagyma? –vita az ideális tomporformáról Elefántcsontparton

Elefántcsontpart, Abidzsán – Először rendeztek kerekded hölgyek számára divatbemutatót. A „ Kereken is szép” elnevezésű kezdeményezés célja, hogy a hagyományos afrikai szépség visszakapja rangját, mert egyre divatosabb a fekete kontinensen is a nádszálderék.

Tűsarok, leopárdmintás kék miniszoknya, testhez simuló ruha. Ezekben pompáztak az első, kerekded hölgyeknek szervezett divatbemutatón a modellek. Egyikük szerint Afrikában az a normális, ha egy nőnek vannak méretei,vagy ahogy profánul ezt meg lehet fogalmazni: van mit rajta fogni. Egy másik résztvevő egy kicsit gátlásosabb volt. Neki időbe telt, amíg elfogadta, hogy a karjai vastagabbak, de ma már boldogan hord miniruhákat, vagy éppen testhez simuló darabokat.

Nyugat-Afrikában a kerekded formák hagyományosan szépnek számítanak, ezért számos hirdetésben kínálnak mell és fenéknövesztő kencéket. A nyugati vékonysági ideál azonban egyre nagyobb teret nyer a fiatal lányok gondolataiban. Ennek ellensúlyozására indult el a Kerekdeden is szép kezdeményezés. Arra azért odafigyelnek, hogy a tradicionális formák ne vezessenek betegséghez. A szerveződés tagjai rendszeresen sportolnak és dietetikus is segítő őket formájuk megtartásban.

És, ami a divatbemutatón megjelent férfiakat illeti, ők megesküsznek arra, hogy az igazán szexi afrikai fenék nem a fokhagymára, inkább a dinnyére kell hogy hasonlítson.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez