Gyilkos menü Szomália fővárosában: két terrorista és egy biztonsági őr meghalt

Szomália, Mogadishu –  Egy étterem kapujában robbantotta fel magát a két öngyilkos merénylő, akit az őrök nem engedtek be a The Village /A falu/ nevű népszerű szórakozóhelyre, ahol Mogadishu elitje találkozik egymással. Szeptemberben, ugyanebben az étteremben már volt hasonló merénylet, akkor 14 ember meghalt Szomália fővárosában.

 Mogadishuból és a városokból az Afrikai Unió katonái már elűzték az iszlamista milíciákat, de vidéken még megmaradt a terrorista szervezetek befolyása. A rendőrség ezeket az öngyilkos merényleteket általában az al Shabab számlájára írja. Ez az iszlamista milícia jó kapcsolatot ápol az al Kaidával. Az öngyilkos merényleteket nem véletlenszerűen követik el, hanem tudatosan választják ki a megfelelő célpontot. Ebben az óvárosban levő étteremben gyakran töltik idejüket politikusok, újságírók vagy épp színészek, akik mind célpontjai lehetnek a fanatikus milícia támadásának. Az év eleje óta a média 18 emberét ölték meg Szomáliában.
  Elképzelhető ezenkívül maffiaháború is, hiszen sok milícia abból él, hogy védelmi pénzeket szed a tulajdonosoktól. A The Village tulajdonosa külföldről települt haza, és dúsgazdag ember hírében áll honfitársai között. Ez már önmagában célponttá teheti az éttermet Mogadishuban, ahol a több mint húszéves polgárháború után az élet még egyáltalán nem állt vissza a normális kerékvágásba..

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez