Szudán szerint Izrael bombázta a yarmouki fegyvergyárat

Szudán, Kartúm – A szudáni információs miniszter azt mondta, hogy négy katonai repülőgép légicsapást hajtott végre a főváros közelében található fegyvergyár ellen. Ez okozta a robbanást. A helyszínt lezárták és fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy több nagy erejű robbanás is történt a gyárnál, mielőtt az épület lángra kapott volna. A környékről sok embert kórházba kellett szállítani, mert túl sok füstöt lélegeztek be. A hivatalos információk szerint nincsenek halálos áldozatok.

Ahmed Belal Osman információ miniszter azt mondta, hogy négy katonai repülőgép bombázta a yarmouki fegyvergyárat. A repülőgépek állítólag keleti irányból közelítették meg a gyárat. A miniszter szerint a támadást Izrael hajtotta végre.

Kartúm állam kormányzója, Abdelrahman al-Khidir korábban azt mondta, hogy a robbanás a fegyvergyár raktárhelyiségeiben következett be. A kormányzó akkor azt mondta, kizárt, hogy „külső” beavatkozás okozta a detonációt, majd a tüzet a gyárban.

A szudáni védelmi miniszter Abdul Rahman Khedr tábornok is ellátogatott a gyárhoz, ahol több tábornokkal és magas rangú tiszttel tartott megbeszélést. A gyár környékét lezárták és különleges egységeket vezényeltek ki a helyszínre. A tűz miatt komoly forgalmi zavarok alakultak ki.

Az izraeli vezetés nem nyilatkozott az ügyben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez