Kettős öngyilkos merénylet Szomália fővárosában: a célpont ezúttal a sajtó volt

Szomália, Mogadishu – Mogadishu egyik legelegánsabb éttermében robbantotta fel magát a két merénylő, közvetlenül a Rádió és Televízió székháza mellett.14 ember meghalt és húsz súlyosan megsebesült. Többségük a Rádió és a Televízió munkatársa Szomáliában.

A két merénylő este hatkor hajtotta végre az öngyilkos merényletet pontosan akkor, amikor a legtöbben vannak az elegáns étteremben. A Rádió és Televízió munkatársai itt készítik elő az esti krónikát és a híradót, a kormánytisztviselők pedig ide érkeznek a munkaidő végén. Ezen kívül itt gyülekeznek a színházlátogatók is, hiszen az étteremmel szemben van a Nemzeti Színház.
Tavaly ott is öngyilkos merényletet követtek el: 12- en meghaltak. Az étterem tulajdonosa, aki Nagy Britanniából települt haza, szintén ott volt az előadáson. Ő csak megsebesült, a homlokán még mindig ott a sebhely. Ennek ellenére nem szigorította meg az ellenőrzést az étterem kapujában.
A fanatikus Al Shabab milícia közlése szerint nem ők követték el a merényletet, hanem velük szimpatizáló szomáliaiak, akik nem értenek egyet azzal, hogy külföldiek dirigáljanak az  országban. A célzás arra vonatkozik, hogy az Afrikai Unió megbízása alapján kenyai és etióp csapatok harcolnak a szomáliai kormánycsapatok oldalán az iszlamista milícia ellen. A harcok jelenleg Kismayo városáért folynak, ez az Al Shabab iszlamista milícia utolsó fellegvára Szomáliában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez