Támadás a nigériai alelnök háza ellen

Nigéria, Zaria – Motorkerékpáros fegyveresek támadták meg a nigériai alelnök házát a Kaduna állam északi régiójában található Zariában.

A rendőrség szóvivője azt mondta, hogy az alelnök házát rendőrök védték, akik tűzpárbajt vívtak a motoros támadókkal. Egy gellert kapott lövedék eltalált egy járókelőt, aki a helyszínen azonnal meghalt. Namadi Sambo alelnök a támadás idején nem tartózkodott az otthonában – mondta a szóvivő. A támadásért még egyik terrorista szervezet sem vállalta a felelősséget, de a hatóságok a szélsőséges iszlamista Boko Haram-ra gyanakszanak. Legutóbb hétfőn csaptak le a terroristák Sokotóban, ahol két öngyilkos-merénylőjük két rendőrállomást próbált felrobbantani. Az akcióban egy rendőr meghalt. A hétvégén pedig tűzharcot vívtak a Boko Haram terroristák a rendőrökkel Kanóban, ahol öt ember megöltek, a rendőröknek sikerült négy terroristával végezniük.

A Boko Haram Nigéria egyik legrettegettebb terrorista szervezete, amely elutasítja a nyugati értékrendet. A szervezetnek számos frakciója létezik az országban, amelyek gyakran önkényesen, nem pedig központi utasításra cselekszenek. A szervezet sok fiatalt toborzott, akik nehéz körülmények között, gyakran mélyszegénységben élnek. Főleg az északi régiókban, a muszlimok lakta elhagyatott vidékeken toboroznak. A Boko Haram célja, hogy Nigériában bevezesse az iszlám igazságszolgáltatást.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez