Életben van Szomáliában a francia nemzeti ünnepen 2009-ben elrabolt francia kém

Szomália, Mogadishu –  Ezt a francia hadügyminiszter közölte az Europe 1 rádióban. A francia hírszerzés Denis Allex álnevű ügynökét egy kollégájával együtt  a francia nemzeti ünnepen rabolta el az al Shabab milícia Mogadishuban. A másik francia hírszerző 2009 augusztusában megszökött.
“Rádión keresztül üzenek neked, remélem, hogy hallod ott, ahol vagy. Mindnyájan veled vagyunk, és soha nem hagyunk el!”- ezt a francia hírszerző neje mondta az Europe 1 rádióban. Az asszony három éve egyedül neveli a házaspár három gyermekét.
Mit csinált Denis Allex és a társa Szomáliában? Hivatalos párizsi közlés szerint összekötő tisztek voltak a francia fegyveres erők és a szomáliai kormány között. Az al Shabab szerint “keresztes háborút szerveztek az iszlám ellen Szomáliában”. 2010-ben egy videón lehetett látni a fogolyruhás francia kémet, aki azt közölte, hogy akkor engedik szabadon, ha a francia hadihajók elhagyják a Szomália körüli vizeket. A francia flotta más nagyhatalmak hajóival együtt a kalózkodás és a fegyvercsempészet megakadályozása miatt állomásozik Szomália pártjainak közelében.
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez