Az ellenfél megfutamodott – az M23 újabb sikere Kongó keleti régiójában

Kongói Demokratikus Köztársaság, Goma – Az M23 lázadó szervezet azt jelentette, hogy elfoglalt egy újabb települést Észak-Kivu tartományban, miután a kormányerők nem vállalták az ütközetet és elvonultak.

 

Vianney Kazarama ezredes, az M23 szóvivője a Reuters hírügynökségnek telefonon azt jelentette, hogy csapataik elfoglalták Rutshuru települést. Ellenfelük, vagyis a kongói hadsereg katonái pedig megfutamodtak. A német Tageszeitung napilap riportere Simone Schlindwein megerősítette a hírt és elmondta, hogy jelenleg a településen van a lázadókkal. Tudomása szerint a kongói hadsereg katonái jóval a lázadók előtt elhagyták Rutshurut, amely Gomától északra található. A lázadóknak könnyű dolguk volt, mert ellenállás nélkül sikerült irányítások alá vonni Rutshurut. A német riporter a lázadókról tudósít, és követi az M23 minden lépését.

Az M23 korábban Bunagana települést is elfoglalta, amely az ugandai határ közelében található. A település fontos szerepet tölt be az térségben bányászott ásványkincsek szállításában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez