Tripoli visszautasítja a volt kormányfő megkínzásának vádját

Líbia, Tripoli – A líbiai hatóságok tagadják, hogy bántalmazták volna Kadhafi utolsó kormányfőjét, akit vasárnap adott ki Tunézia. Mahmudi Bagdadi francia ügyvédje hétfőn jelentette be, hogy a volt miniszterelnököt megkínozták az első kihallgatásán.

 

A hétfői vádak óta a líbiai hatóságok mindennap kiállítanak valakit, aki más nézőpontból közli, hogy a volt kormányfő jól van. Legutóbb Hisham el-Atri belgyógyász állt ki a nyilvánosság elé. Azt mondta, mindennap megvizsgálja Baghdadit, ütések nyomai nem látszanak, cukorbetegsége és más egészségügyi problémái vannak.

Tagadja a bántalmazási vádakat Tripoli katonai parancsnoka is. Őt is a francia ügyvéd gyanúsította meg azzal, hogy személyesen is részt vett a kínzásban. A katonai parancsnok azt állatja, semmi köze a foglyokhoz, az a nyomozók dolga, és egyébként sem kíváncsi Baghdadira, ráadásul Bengháziban volt vasárnap, amikor az állítólagos kínzások történtek.

Az igazságügyi miniszterhelyettes tájékoztatása szerint a volt kormányfővel a nemzetközi jogi normáknak megfelelően bánnak. Celláját és az őrszemélyzetet különös gonddal választották ki.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez