Megálljt parancsolnának a milicisták önkényeskedésének Líbiában

Líbia, Bengázi – Több száz ember tüntetett Bengáziban, Líbia második legnagyobb városban, ahol kitört a Kadhafi ellenes felkelés. A tüntetők között katonák és rendőrök is voltak, akik azt követelték, hogy a milíciák tegyék le a fegyvert.

 

A tüntetők kijelentették, hogy nem akarnak milíciákat, nemzeti, egységes hadsereget szeretnének, amely Líbiát szolgálja. A katonák és a rendőrök kiálltak a tüntetők mellett és támogatták követeléseiket. Egy katona azt mondta, hogy „rendes és jól működő hadsereget és rendőrséget” akar, de ehhez arra van szükség, hogy a milíciákat felszámolják. Vagy arra, hogy a milicisták csatlakozzanak a reguláris erőkhöz. Ez is járható út. Lenne.

Az Átmeneti Nemzeti Tanács tehetetlen a gyakran önkényeskedő milíciákkal szemben. Több nemzetközi emberjogi szervezet szerint a milíciák számtalanszor megsértették az emberi jogokat az országban. Líbiában a valódi hatalom jelenleg a milicisták kezében van, akik ellenőrzésük alatt tartják a katonai létesítmények jelentős részét.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez