Támadás a békefenntartók ellen Darfurban

Szudán, Kartúm – Fegyveresek támadtak meg egy járőröző békefenntartó egységet Darfurban. A támadók egy kéksisakossal végeztek, hármat pedig megsebesítettek – jelentette az UNAMID.

 

A támadás Dél-Darfurban volt, 90 km-re Nyalától. A térségben nigériai békefenntartók állomásoznak, de az UNAMID nem adott ki tájékoztatását arról, hogy milyen nemzetiségű katonák keveredtek harcba a fegyveresekkel. A három sérültet jelenleg kórházban ápolják. A támadás körülményeiről nem adott ki információt az UNAMID és azt sem tudni, hogy kik és miért lőttek a békefenntartókra.

Januárban El-Daein közelében egy nigériai békefenntartó halt meg, amikor lázadók megtámadták az egységét. Az UNAMID misszió 2007-óta működik Darfurban, jelenleg ez az egyik legveszélyesebb terep a békefenntartók számára szerte a világon. A misszió működése óta 27 kéksisakos halt meg szolgálatteljesítés közben. Egy hete az UNAMID misszió két rendőri feladatokat ellátó tagját gyilkoltak meg ismeretlen fegyveresek. A térségben működő lázadók korábban azzal vádolták az UNAMID misszió vezetőjét, hogy szorosan együttműködnek a kartúmi vezetéssel és információkat ad át a szudáni titkosszolgálatnak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez