Levegőbe röpítettek egy rendőrállomást Nigériában

Nigéria, Kano – Felrobbantottak egy rendőrállomást Kanóban. Maiduguriban pedig egy piacon robbantottak. A rendőrség szerint a szélsőséges iszlamista Boko Haram terrorista szervezet követte el a támadásokat.

 

Kanóban fegyveresek támadtak meg egy rendőrállomást, az épület teljesen megsemmisült. Egy helyi rendőr az AFP hírügynökségnek elmondta, hogy az alaposan felfegyverzett támadók egy társát megsebesítették. Helyi lakosok pedig arról számoltak be, hogy a támadók és a rendőrök tűzpárbajt is vívtak egymással. A városban pánik tört ki, sokan kocsikkal és motorokkal menekültek a helyszínről. A helyiek arról is beszámoltak, hogy a település külső kerületében is harcok robbantak ki egy muszlimok lakta negyedben. Katonák és rendőrök közös erővel rohantak le egy épületet, ami állítólag a Boko Haram terroristák rejtekhelyéül szolgált. Halálos áldozatokról nem érkeztek hírek. Kanóban egyébként kijárási tilalom van érvényben, ami éppen a támadás idején lépett életbe.

Maidurguiban robbantottak, ott egy piac volt a célpont, amely a detonáció után leégett. A rendőrség lezárta a helyszínt.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez