93 évesen indul új európai turnéra Charles Aznavour

Az örmény származású francia énekes Szófiában kezd, Bécsben és Párizsban folytatja. Majd Amszterdam, Szentpétervár és Moszkva következik.

A nagyobb francia városok: Lyon vagy Nantes sem maradnak ki. Hogy bírja? “Nem az a lényeg, hogy én ne legyek fáradt, hanem hogy a közönség ne fáradjon abba bele, hogy engem hallgat! Ahhoz, hogy a közönség szeressen, az kell, hogy érezze: én is szeretem őt.”

Edith Piaftól tanultam a szakmát – vallotta az énekes az AFP hírügynökségnek. A francia sanzon koronázatlan királynője azokat a fiatal énekeseket támogatta, akik a szeretői voltak. Én nem tartoztam közéjük. Mégis támogatott. Miért? Valószínűleg azért, mert saját magát látta bennem és a húgomban. Mi ugyanis mindketten az utcán nőttünk fel, éppúgy, mint maga Edith Piaf.

Charles Aznavour a világon a legismertebb francia sanzonénekes: immár Los Angelesben is van egy csillaga a nevezetes Walk of Fame-en. Bár 93 éves, egyáltalán nem akar leállni. Van vagy negyven új dalom. Hamarosan új albumot adok ki belőlük. 100 éves koromig vannak még terveim – nyilatkozta Charles Aznavour, aki hamarosan európai turnéra indul, 93 éves korában.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez